fredag 22 juni 2012

Midnattspaddling!


Det kan vara trevligt att paddla på natten, speciellt när solen bara är borta ca 3 timmar. Det är tredje året som Njord gör en midnattspaddling runt Frösön. Förra året fick vi ju vända eftersom vädret inte tillät oss att paddla på storsjöflaket. Den här kvällen såg förutsättningarna riktigt bra ut. Strålande sol och nästan inte någon vind. Nisses hund var sugen på att hänga med men beslutade till slut att hoppa av.


Ett glatt gäng som påbörjar paddlingen! Alla fortfarande pigga och glada. Som ni ser på vattnet är det inte många krusningar. En ovanlig syn på Storsjön. Vi var 10 personer som deltog den här natten.


Vi tog ett första stopp vid Bynäset för att sträcka på benen och fika lite. Längst ut på udden kunde man njuta av de sista solstrålarna.


Åter på vattnet. Och runt hörnet kunde vi se solen gå ner bakom Almåsaberget. Det var någon gång efter 23-tiden som solen försvann för oss.


Nästa paus hade vi strax före Rödöbron. Frasse och Lars-Eric hade med sig ved som vi kunde värma oss vid. När vi sedan drog vidare var det 3,8 grader i luften. Så det var skönt att komma i kajaken igen för att få upp värmen.


Vi närmade oss stan och kunde se solstrålarna lysa upp molnen underifrån, det var riktigt fint. Det var helt klart rätt val att följa med. Det blev en speciell tur. Tack alla som var med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar