söndag 1 maj 2011

Årets första storsjöpaddling!

Det är fortfarande mycket is på storsjön, men här och var börjar det vara paddelbart! Jag fick tips om att det var mycket öppet vatten vid rödöbron. Jag la i kajaken aldeles vid bron på rödösidan. Det var halvklart väder med lite vind. När jag körde över bron såg jag att det inte var så långt till iskanten. Därför paddlade jag längs stranden tills jag kom dit. Det var ganska mycket liv där med en massa skrattmåsar. Isen var ca 8 cm tjock och väldigt porös. På vissa ställen kunde man se att det hade lagt sig nyis under natten.


Även om jag hade nått kanten fanns det öppet vatten nära stranden ett tag till. Det var ganska fint, man fick se upp så att man inte paddlade in i kanten och dessutom var det grunt här och var.


Kunde inte låta bli att leka lite med fotoprogrammet!


Och så fjällen i bakgrunden, vad mer kan man begära? Kul att se att vissa fjäll hade mer snö kvar än andra.


Snart kommer jag nog inte längre åt detta hållet. Jag vände om och paddlade längs iskanten över till frösösidan. Tänkte att jag kanske kunde fika vid bynäset, men där var det fortfarande stängt pga isen. Jag paddlade därför mot vindskyddet vid Tibrandsholm och fikade där.

Efter fikat paddlade jag in i Åssjön för att se om det var någon is kvar, det var lite is vid Bjäckerudden, men norrut kunde jag inte se någon. Jag paddlade norrut en bit, hade sidvind österifrån vände tillbaks en bit före Storholmen, skönt med sidvind från andra sidan. Det kändes i kroppen att man inte paddlat på ett tag. Men  det var skönt att känna på lite vågor igen.

2 kommentarer:

  1. Snygga bilder!
    Hade mycket gärna varit med men det blev ju skidåkning istället. Nu är det dock dags för paddling!

    SvaraRadera
  2. Åka skidor är inte dumt heller!

    SvaraRadera