söndag 29 maj 2011

Lördagstur!

Gårdagens paddeltur startade vid Härkes färjeläger på Frösön! Vi paddlade i lätt motvind västerut mot Tjalmarsundet, vinden avtog allt mer. När vi hade nått Andersöns norra ände var det i stort sett vindstilla.


Det är inte ofta det ser ut så här på Storsjön! Det är Norderön som skymtar med de gröna fälten.


När vi kommit till Norderöns norra del, så såg vi något rött vid stranden, det visade sig vara Ulf som paddlat från andra hållet! Vi fikade med honom och drog vidare. Nu hade vinden vänt och vi hade lite lätt medvind.Vi rundade Verkön och njöt av alla fina platser som den här lilla ön har.


Senare fikade vi vid Norderöns södra del. Sedan paddlade vi över till Andersön aldeles där färjan far. vi följde Andersöns strand, nu hade vinden snurrat lite igen, vi hade medvind. Men när vi kom in i Tjalmarsundet fick vi motvind, det blåste ganska kraftigt. Vi tog en liten paus i kajakerna där vi hittade lä och paddlade sedan i både regn och vind tillbaks till Härke. Det var en fin dag med alla slag av väder, en typisk jämtländsk dag med hela 5 plusgrader, nåja så småningom stod termometern på 14 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar