söndag 26 juni 2011

Verkön!

Då var det dags. Jag har varit sugen på att paddla ut till utöarna, men det har alltid blivit förhinder. Utöarna ligger ju en bit bort, eller det blir ju en liten överfart, så det vill till att det är lite lugnt väder. Tyvärr blev det inte idag heller. Jag startade vid Härkes färjeläger, hade lite motvind, men det var soligt och fint, bara att njuta. 


Jag bestämde mig för att paddla på östra sidan av Andersön, Oxmelen syns på bilden ovanför. Det var lä på den sidan av Andersön. Efter trefotudden följde jag stranden ganska nära, har inte gjort det förut, så det kunde vara kul, kanske hittar man något smultronställe.


Efter en stund ser jag en bekant siluett, på paddelföringn kunde man ana att det var, ja just det, Frasse.


Han hade startat vid Sunnes kyrkoruin, och varit på södra udden av Norderön, ville nu känna på vågorna vid Tjalmarsundet. Då vi hade bilarna på olika ställen paddlade vi åt olika håll. Jag ville ju runda verkön.


Jag paddlade under bron vid Lillsundet och tog sikte på Norderöns södra udde. Det var lite motvind, men inte så farligt. Väl vid Norderön stötte jag på en till paddlare som vilade på stranden. Det blev lunch på Verköholmen, en fin liten ö, som visade det sen hade en fin strand som vette mot Verkön. Det verkade som att vinden lagt sig lite när jag fortsatte, så det var riktigt varmt på Verköns västra sida. Jag rundade ön och siktade mot Norderön och därefter Andersön på norra sidan.


En bekant syn, Tjalmarsundet. Jag fikade på Bynäset, var ganska mör i kroppen. Sen var det bara sista etappen tillbaks till Härkes färjeläger. Denna dag var det ovanligt mycket båttrafik för Storsjön, måste ha varit det fina vädret. Det blev en fin tur!

2 kommentarer: