fredag 15 januari 2010

Min första kajak!

Jag byggde min första kajak 1992 i Danmark. Det var min kompis Kjeld som hade koll på hur det skulle gå till. Vi byggde hemma hos Kjelds föräldrar i Holbaek. Det var lyxigt, Kjelds mamma stod för markservicen, så vi kunde fokusera enbart på bygget. Vi byggde i ungefär två veckor. Men då tog det två dar att få tag på allt virke som behövdes. Den pensionerades 2006, på grund av att jag fått spänna på ny duk tre gånger, den ruttnar vid stävarna. Så jag tänkte att det fick va nog. Sen var jag sugen på att bygga nytt också!

Så här kan det se ut när man river bort gammal duk!

Förutom att duken ruttnat så hade jag ett getingbo i kajaken en sommar. Det blev inte mycket paddling då!
Rötan hade gått så långt att stäven bak, eller rättare sagt köllisten ruttnat av. Jag fick helt enkelt göra mig en ny stäv innan dukning. Dessutom kändes det bra att få olja in hela skelettet igen efter några års användning!
Denna kajaken har haft många kulörer. Det började med rosa eftersom jag ville ha röd och blandade vit färg med rött pigment. Sen blev det vinröd som ovan. Innan hon pensionerades var hon babyblå som nedan.

1 kommentar:

  1. Härligt med en blog av nån man känner.
    Kollade faktiskt på lite nätfilmer om rollning och paddling idag så vist börjar det suga lite i kajaktarmen. Men det skall väl bli lite skidturer innan det är dags på allvar.

    Lycka till med bloggen, hoppas jag kan bidra med bilder eller nåt i framtiden.
    // Bosse

    SvaraRadera