fredag 22 januari 2010

Paddling i bohuslän 2006

Sommaren 2006 beslöt vi, tio kompisar att göra en paddeltur i bohuslän. Turen skulle vara en vecka, vi hade inte några speciella krav på platser vi ville se, så det blev lite sightseeing, vi tog dagarna som de kom. Eftersom en del i gänget inte hade egna kajaker startade vi i Grebbestad där de kunde hyra båtar. Det är alltid en hel del pyssel innan man kan paddla iväg före en långtur. Alla grejer ska få plats i kajaken, roder ska ställas in osv. Apropå packning så vill man ju på nåt sätt ha allt nära till hands, vilket är omöjligt i en kajak.

Bohuslän har fina paddelområden med fina klippor att vila ögonen på. Det var även ganska bra med tältplatser.

Nu lämnar vi civilisationen!

Den första lunchplatsen var väl inte den finaste, men det fick duga. Solen sken, så det var bara att njuta av sommaren.

Det är alltid gott med mat. När man är ute på sommaren är det en fördel att hitta på mat som inte blir dålig av värmen, det kan bli ganska varmt i kajaken. Kyckling går fetbort.

Ibland kan det vara trångt på vattnet fast det egentligen finns så mycket plats. En bra grej med västkusten jämfört med stockholms skärgård är att det är mycket mindre båttrafik.
Det är lustigt hur man lyckas sprida ut alla grejer som har varit så fint nerpackade i kajaken så fort man kommer på land. Alltid är det nåt som måste torkas eller som är bra att inte ha nerpackat.
Det blir häftiga vågfenomen vid klipporna. Det var knappt några vågor den där dagen, men dyningarna fick det att se väldigt dramatiskt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar