måndag 25 oktober 2010

Frösön runt!

Kajakklubben njord brukar avsluta paddelsäsongen med en paddling runt Frösön varje år. I år blev det söndag den 24 okt. Det är ca 27 km runt. Vi startade vid Mjällebäckens utlopp och paddlade först mot Kungsgårdsviken. Den utlovade vinden var nordvästlig och ca 4 m/s. Vindriktningen stämde nog till en början, men mot slutet av paddlingen var det nog snarare nordlig riktning. Vi startade strax efter åtta på morgonen och kände ganska snart av motvinden. Men före Tjalmarsundet blir det inte någon vågstorlek att tala om.


Vi tog en kort bensträckare före Tjalmarsundet och paddlade längs med  stranden. Vi hade kommit överens om att försöka hålla ihop gruppen eftersom det skulle vara ganska stora vågor ute på "flaket". Men det blev ändå två grupper. Vi var i och för sig inte så långt ifrån varandra. Som vi redan trott var det ganska stora vågor på utsidan av Frösön, men de var långa, inte så krabba som det ofta är på storsjön. Jag tyckte iallafall att det var fina vågar att paddla i.


Vi tog en fika bynäsets vindskydd. Det var lite knepigt att kliva iland där då det var pålandsvind mot den stranden. Måns hade köpt en tårta då vår ålderman Erland fyllde 80 år. Tårtan passade bra som efterrätt till den medhavda matsäcken.


Turen fortsatte i ganska höga vågor, vi gissade att de högsta kanske var max en meter. När vi började närma oss rödöbron så fick vi skjuts av vinden som kom bakom oss. Resten av turen var i medvind eller lä. Det verkade som att vinden vred sig så att det på slutet av dagen var mer nordlig vind. Vi var 8 personer som deltog på turen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar