tisdag 2 augusti 2011

Arctic Sea Kayak Race 2011 26 juli

Den här dagen skulle vi paddla från Gaukvaeröya till Åsand. Men först skulle vi ta en titt på en fyr som ligger på södra delen av Litlöya. Lunchstopp hade vi på stranden vid Storhammaren, Haganeset. Den röda linjen markerar hur vi paddlade. Det var en sträcka på 26-27 km. 


Vi startade paddlingen sent eftersom många hade behov av att torka saker efter gårdagens regn. Vid 11-tiden kom vi iväg. En stund före avfärd kom det "tåka", alltså dimma. Den var tjock så ledarna ville se vad som hände med den. Annars var det varmt och strålande solsken. Vi hade tur, dimman lättade och vi kunde genomföra planerad tur.


Det var skönt med sol efter en hel dag med regn. Många valde ändå att paddla i sina torrdräkter, det är ju ändå ganska kallt i vattnet om man skulle råka kapsejsa.


Fyren vid Litlöya. En mäktig och vacker syn. Tyvärr var det inte så lätt för 30 kajaker att kliva iland på den här platsen, så vi gjorde bara en 10 minuters paus här.


Några gick ändå i land för att sträcka på sig. Andra avvaktar i kajaken, som ex.vis Arild. Hur cool kan man bli?


Vi paddlade upp till platsen där vi hade sovit föregående natt för en "teknisk stopp". Jag var ganska hungrig då, så jag passade på att ta mig en smörgås för att fylla på med energi.


Stranden vid Storhammaren där vi åt lunch. Förutom mat så var det många som passade på att ta sig ett dopp. Två stycken tog sig en topptur upp på Storhammaren.


Det var en gudomlig utsikt, som det oftast är i norge, om det inte är dimma!


Efter lunchen paddlade vi vidare, rundade bergodden och passerade Langöya.


Vi paddlade i det fina vädret och passerade Straumfjorden och paddlade in i Åsandsundet.


Vi kom så till Åsand som är en fin lägerplats. Ledarna berättade om Åsands historia, det hade tidigare varit en boplats, där människor levt av fiske och lantbruk. Man kunde se rester av detta, det fanns exempelvis en gammal källare. Den använde vi oss av för att göra en bastu. Jag deltog inte i bastandet, men för de som gjorde det var det uppskattat.

2 kommentarer:

  1. Bra rapport! Det eneste er at jeg blir jo gærn av å vente på neste episode!!! :)

    SvaraRadera
  2. Flott blogg kjære navnebror! Venter spent på neste.

    SvaraRadera