onsdag 17 augusti 2011

Stokköya 2011

11-14 augusti arrangerade Trondheims kajakklubb en kajakträff norr om Trondheim på Stokköya. Temat för träffen var grönländska tekniker med grönlandspaddeln i fokus.


Man kunde dagarna före träffen gå olika kurser. Här nedan har Björn Thomasson kurs i paddling med grönlandspaddel. Han hade även grundkurs i rollning. Dubside hade fortsättningskurs i rollning!


Det fanns även tid för turpaddling. På torsdagen var vi tre stycken som paddlade runt Linesöya, en närliggande ö. Turen började med lite regn, Dubside hade tagit en liten tur med Arrows kajak "Ivalu". Jag tror att han gillade den.


Sedan drog regnet bort och vi hade riktigt finväder. De som var intresserade kunde även prova grönländska repövningar, där en del av övningarna liknar rollarna.


När träffen kommit igång fick vi en intressant föreläsning av Mia som paddlat på Grönland 4 veckor. På fredagen var det kajakbyggartävling. Vi som inte var norrmän tävlade mot dem, man skulle ha 3 som byggde kajak och 3 som paddlade, den sista paddlaren skulle försöka rolla kajaken. Eftersom jag var med och byggde så tog jag inte några kort på spektaklet, men HÄR finns bilder att se från hela träffen från andra deltagare.


Det var en trevlig träff med många nya paddelvänner, och till slut ett fantastiskt väder. Tack alla som deltog!

2 kommentarer: