onsdag 3 augusti 2011

ASKR, 2011, 26 juli

Sista dagen för ramble. Vi ska ta oss från Åsand till Skipnes. På vägen passerar vi några öar där lunnefåglar häckar och örnar vistas. Det här är den mest äventyrliga del av paddlingen. På vissa platser är det ganska grunt under vattnet, det är stora berg under vattnet, vilket gör att det kan bli högre vågor just där, på en sådan plats gick jag runt förra året. Men det är inte särskilt mycket vind, så det ser lovande ut.


Det är en lite halvklar morgon, alla gör sig klara för att komma iväg! Somliga har varit uppe länge och måste bli väckta. Den som går upp sist gör det 40 minuter före avfärd.


Under vår tur har v följebåt med oss. Det känns betryggande om det skulle hända något, även i år är kustbevakningen med, dock med något mindre båt än förra året.


Äntligen på väg igen, ön som man ser längst till vänster är en av öarna där lunnefåglarna häckar.


Det är kul att paddla med så många i grupp. Vi höll ihop ganska bra i år, förra året var det si och så med det.


Ja, vad ska man säga? Vesterålen är speciellt!


En härlig syn!


Jag tror att ön heter Fuglnyken, vid ett tillfälle såg vi 4 havsörnar samtidigt.


Vi gjorde en "teknisk paus" vid en hamn som heter Nykvåg. Det var skönt att lätta på trycket och fika lite.


Vi tog lunch vid en strand där det fanns torkställningar för fisk, man kunde verkligen lukta sig till vilken verksamhet som pågår här! Platsen heter Hovden.


Det var yr under lunchen, vilket betyder lätt duggregn, eller uppehållsväder. Man var ju lite småblöt och kall, men det var en fin plats att ta lunch på!


Nu var det bara sista etappen från Hovden in till Skipnes.


Under paddlingen var det en lokal fotograf, Alf Oxem som var med i följebåten och fotade delar av turen. Jag köpte några bilder av honom, tack för det!


När vi kom inomskärs och närmade oss Skipnes gjorde vi den klassiska V-formationen. Om ni vill se hur det såg ut så har Padlemia lagt ut en liten filmsnutt på det! Hon har även skrivit en del av det som hände under torsdagen som var en vilodag!

1 kommentar:

  1. Den linken din på meg funker ikke helt tror jeg. Veldig stilig at du har fylt på med bilder fra Oxem, så vi får se deg også. :)

    SvaraRadera