måndag 1 februari 2010

Kajakträff på Stokköya!

Förra sommaren i augusti åkte jag till Stokköya, som ligger en bit norr om Trondheim. Det var en kajakträff där. Inriktningen var de traditionella kajakerna och dess olika tekniker. När jag kom dit på fredagen var det många som redan var i full gång med olika aktiviteter. Träffen byggde på allas egna engagemang. Många som var där ville lära sig rolla eller bli bättre på det. Stokköya har en fin campingplats med en ännu finare sandstrand som är skyddad och perfekt för olika kajakövningar.


Det fanns gott om duktiga instruktörer som kunde hjälpa till med rollövning och liknande. Här är Torleif som är en av arrangörerna.

Det är skönt att ha någon som står i vattnet och kan ta tag om något går galet.

Om man inte ville rolla så kunde man prova att kasta med harpun, vilket är svårare än man kan tro. Det gäller att hålla paddeln i ena handen och harpunen i andra. Samtidigt ska man inte åka i vattnet under tiden. Sen ska man träffa också! Här är Anders Thygessen med sin vackra kajak.

Då var det dags att försöka! Jag hade bara med mig baidarkan till träffen, men fick prova den här kopian på en gammal förlaga. Den var trång att sitta i med riktigt klassiskt grönländsk stuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar