tisdag 25 maj 2010

Klubbpaddling 25 maj!

Då var det dags att testa den lagade kajaken igen. Ni som läst tidigare inlägg vet att det gick en stor reva när jag kom i kläm mellan två isflak. Som ni ser har duken på kajaken blivit aldeles bucklig för att den är så torr, ska bli intressant att se om den spänner sig i vattnet.

Enligt väderprognosen skulle den här kvällen bjuda på en vindstyrka av 6 m/s från nordväst och lite regn. Det blåste en hel del, känns som mer än den angivna vindstyrkan, men riktningen stämde. Vi var en liten skara på 3 personer som ville ut. Frasse, Ulf och jag. Vi utgick från Mjällebäcken och paddlade i motvind till Kungsgårdsviken, det var hyfsat små vågor fram till färjelägret vid Härke. När vi paddlat förbi där så ökade både vågstorleken och vinden.

Vi gick iland vid Kungsgårdsviken och kikade på nybyggnationerna, fikade lite och diskuterade den kommande grundsäkerhetskursen. Det Frasse trodde skulle bli en bastu visade sig vara ett vindskydd.

Ulf på väg in mot stranden. Det är härligt att se vågorna rulla in mot kajaken, känns tryggt.

På vägen hem hade vi en härlig medvind, regnet uteblev vilket bara förhöjde glädjen över att få komma ut. Det var en riktigt härlig surf! Skäddan som jag gjort till kajaken fungerar ypperligt.
Kajakduken spände sig något, men var fortfarande lite bucklig när turen var över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar